Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentace uměleckého díla (KVV / PRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PRE - Prezentace uměleckého díla, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současné normy pro vytvoření autorského portfolia. Úprava, skladování a prezentace uměleckých děl. Výstavní prostor - světlo, teplo, vlhkost - zákldaní požadavky galerií a spolupráce s autory a kurátory. Obhajoba a kritika uměleckého díla.

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvování předmětu schopní zajistit bezpečné uchování uměleckých děl a předmětů v domovských institucích. Instalovat, deinstalovat a organizovat výstavy dětských nebo vlastních prací v rámci domovské instituce. V neposlední řadě sestavit autorské portfolio nebo důležité informace o autorovi-autorech podle současných, všeobecně uznávaných norem.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ. Preventivní ochrana sbírkových předmětů. NM Praha, 2001. WAIDACHER, F. Príručka všeobecnej muzeológie. SNM Bratislava, 1999. ŠPÉT, J. Přehled vývoje českého muzejnictví. 1. Masarykova univerzita Brno, 2003. KOLEKTIV AUTORŮ. Rukověť péče o papírové sbírkové předměty. Rada galerií ČR Praha, 2003.

Požadavky

80% účast na seminářích, včasné odprezentování a odevzdání seminární práce na zadané téma, účast na exkurzích a orientace v galeriích Olomouce, hlavních institucí galerijního typu v Praze, Brně, Ostravě a nejznámnějších a nejzásadnějších v celé republice.

Garant

doc. PhDr. Olga Badalíková, Ph.D.doc. Mgr. Vladimír Havlík

Vyučující

doc. PhDr. Olga Badalíková, Ph.D.doc. Mgr. Vladimír Havlík