Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s uměleckým dílem 1 (KVV / PUD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / PUD1 - Práce s uměleckým dílem 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní seznámení s metodologií a postupy samostatné výzkumné práce v oboru dějiny výtvarného umění. Zahrnuje heuristický průzkum, poznání vybraného díla z autopsie, pořízení dokumentace, uměleckohistorické zpracování a hodnocení, včetně komparativního situování do kontextu příbuzné umělecké tvorby. Výstupem je seminární práce, event. text vhodný k publikaci.

Získané způsobilosti

Student je schopen samostatného teoretického zpracování daného tématu. Je seznámen s metodami, postyupy a normami kladenými na teoretickou práci v oboru dějin výtvarného umění.

Literatura

Roháček, J. Epigarfika v památkové péči. Samek, B. Umělecké památky Moravy a Slezska I. Praha, 1994. Samek, B. Umělecké památky Moravy a Slezska II. Praha, 1999.

Požadavky

Účast na semináři 80% a odevzdání seminární práce, která přináší výsledky samostatného výzkumu opřeného jako o heuristický základ, tak i o terenní průzkum. Práce musí splňovat požadavky kladené na odbornou teoretickou stať.

Garant

doc. PhDr. Hana Myslivečková, CSc.