Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs kresby a malby (KVV / SKKAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / SKKAM - Kurs kresby a malby, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prohloubení základního názvosloví ve výtvarných disciplínách, zejména v oblasti kresby a malby.Realizace výtvarných prací v plenéru na zadané téma s reflektivním dialogem. Zpracování námětu městské a přírodní krajiny do výtvarného vyjádření inspirované vlastním pocitem z krajiny.Základy perspektivy, výtvarné studie přírodních a architektonických detailů. Povrchová úprava a adjustace prací.

Získané způsobilosti

Způsobilost v praktických výtvarných technikách zejména v kresbě a malbě.

Literatura

PIJOAN,J. Dějiny umění 1.-11. Praha, 2000. ISBN N.SMITH,R. Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. Praha:Slovart, 2000. ISBN N.KREJČA,A. Grafické techniky. Aventinum,Praha, 1994. ISBN N.Harrison,H. Kreslení tužkou a pastelem. Praha:Svojtka-Vašut, 2000. ISBN N.CIKÁNOVÁ,K. Kreslete si s námi. Praha, 1992. ISBN n.CIKÁNOVÁ,K. Malujte si s námi. Aventinum,Praha, 1993. ISBN N.LAMAČ,M. Myšlenky moderních malířů. Praha:Odeon, 1989. ISBN N.ZHOŘ,I. Proměny soudobého výtvarného umění. Praha, 1992. ISBN N.ROESELOVÁ,V. Řady a projekty ve výtvarné výchově. Praha, 1997. ISBN N.AGTE,R. Slovník světové kresby a grafiky. Praha:Odeon, 1997. ISBN N.ROESELOVÁ,V. Techniky ve výtvarné výchově. Praha, 1996. ISBN N.BALEKA,J. Výtvarné umění, výkladový slovník. Praha:Akademia, 1997. ISBN N.

Požadavky

Prezentace a odevzdání domluvených výtvarných prací, účast na kurzu 100%, konzultace.

Garant

Mgr. Petr Exler, Ph.D.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.