Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proměny prezentace výtvarného umění (KVV / WPROP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / WPROP - Proměny prezentace výtvarného umění, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do diskursu teorie současného umění, výklad základních pojmů a uvedení širších souvislostí týkajících se smyslu umění v moderních interpretacích a přístupech (fenomenologickém, psychoanalytickém, sociologickém aj.) Filozofická reflexe přítomnosti. Aktivní uchopení, kritická analýza a interpretace projevů současné vizuální kultury. Důraz je kladen na samostatné studentovo hodnotící stanovisko, jeho schopnost tyto projevy formálně analyzovat a začlenit do širších významových souvislostí vizuální komunikace a její sociální funkce.

Získané způsobilosti

Znalosti z předmětu student využije ve vlastní praxi muzejního pedagoga, zejména při přípravě animací a při samotné interpretaci uměleckého díla.

Literatura

Štěpánek Pavel . Obrysy muzeologie. Olomouc , 2002. Lucie-Smith E. . Art Today. Praha, 1996. Thomasová K. . Dejiny výtvarných štýlov 20. storočia. Bratislava, 1994. Arendtová Hannah . Krize kultury. Praha, 1984. kol. autor. Muzea a galerie v ČR. Praha, 1985. Ladislav Kesner. Muzeum umění v digitální době. Praha, 2000. Welsch W. . Naše postmoderní moderna . Praha, 1996. Dempseyová A. Umělecké styly, školy a hnutí. 2002. Badalíková Olga. Umění na počátku tisíciletí - možnosti prezentace. Olomouc, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a domácí příprava dle pokynů vyučujícího.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.