Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzejní pedagogika a architektura (KVV / XMPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / XMPA - Muzejní pedagogika a architektura, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Architektura muzeí od renesance po současnost s důrazem na 19.-21. století. Muzeum jako chrám, muzeum jako zábavní centrum, "Bilbao efekt". Psychologická, sociologická a estetická hlediska při budování muzeí podle aktuálních trendů a vědeckých zjištění.

Získané způsobilosti

Absolvent se stane kvalifikovaným oponentem architekta při navrhování výstavních budov, prostor a mobiliáře, usilujícím o jejich maximální efektivitu pro muzeopedagogické účely.

Literatura

KESNER, Ladislav. Muzeum umění v digitální době: Vnímání obrazů a prožitek umění v soudobé společnosti. Praha, 2000. ISBN 80-7035-155-1.

Požadavky

Kritická analýza vztahu muzeopedagogických aktivit a architektury vybraného domácího nebo zahraničního muzea v rozsahu 10-20 normostran. Součástí bude rozbor architektonického a designového řešení s důrazem na hledisko a potřeby muzejní pedagogiky, ověřený při konkrétní muzeopedagogické akci. Podmínkou je dohoda studenta se zvolenou muzejní institucí o spolupráci a možnosti osobní účasti při muzeopedagogickém provozu. - Pravidelné konzultace s vyučujícím.

Garant

doc. PhDr. Martin Horáček, Ph.D.