Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizační formy výuky (KVV / XOFV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / XOFV - Organizační formy výuky, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní organizační formy výuky (hormadné, individuální, individualizované, diferencované , skulinové, týmové, párové), jejich historie,filozofické východiska, vývoj, přínos, způsob použití, tendence, možnosti modifikací. Výhody a nevýhody jednotlivých form. Reformní pedagogika, mezinárodní charakter hnutí nové výchovy, pracovní, činná škola. Alternativní školské systémy, jejich komparace s tradičními systémy. Pedagogické směry 20. století, moderní formy a typy studia.

Získané způsobilosti

Znalost organizačních forem s vazbou na volbu vyučovacích metod, schopnost komparace alternativních fZpůsobilost volby organizačních forem, znalost základních rysů vyučovacích forem, adekvátnost a správnost jejich volby v souvislosti s volbou vyučovacích metod, analýza funkčnosti jednotlivých forem pro efektivitu vyčovacího procesu, znalost výhod i nevýhod vyučovacích forem.orem s klasickými, vyvození souvislostí v kontextu s tématem disertační práce.

Literatura

SOLFRONK, J. Organizační formy vyučování. Praha, 1991. Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-253-X.

Požadavky

Samostatná příprava z literatury a pramenů, konzultace.

Garant

doc. PhDr. Libuše Podlahová, Dr.