Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifické stránky výzkumu ve VU (KVV / XSSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / XSSV - Specifické stránky výzkumu ve VU, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí empirického výzkumu a teoretické práce v uměleckých oborech (arts-based research) všeobecného vzdělávání, zejména ve výtvarné výchově. Tradice esteticko-vědního výzkumu, empirická estetika. Problém vymezení kategorií (proměnných), zpracování empirických údajů a odvozování teoretických poznatků. Metody kvalitativní analýzy uměleckých projevů ve výchově uměním na příkladu metodiky vytváření zakotvené teorie A. Strausse. Použití softwaru pro kvalitativní analýzu na příkladu systému Atlas.ti.

Získané způsobilosti

Schopnost realizovat nezávisle tvůrčí odbornou činnost a vést vědecko-výzkumnou práci dle specifického zaměření své dizertační práce.

Literatura

CHRÁSKA, M. Metody pedagogického výzkumu. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.GAVORA, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno, 1996. ISBN 80-85931-15-X.

Požadavky

Seminární práce (příprava výzkumného projektu).