Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internationales Schiedsverfahren (MEP / EMPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / EMPR - Internationales Schiedsverfahren, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formy řešení sporů s mezinárodním prvkem, Alternativní formy rozhodování sporůVýznamné instituce působící v oblasti mezinárodního rozhodčího řízeníRozhodčí smlouva, její povaha, konstrukce a účinkyZahájení a průběh rozhodčího řízení a jeho právní režimRozhodčí nález a jiné způsoby ukončení rozhodčího řízeníVzájemné vazby arbitráže a státního soudnictvíUznání a výkon cizích rozhodčích nálezůMöglichkeiten der Streitbeilegung mit Auslandsbezug, alternative Formen der StreitbeilegungWichtige Institutionen auf dem Gebiet der internationalen SchiedsgerichtsbarkeitSchiedsvereinbarung (Begriff, Auswirkungen)Initiierung und Durchführung des SchiedsverfahrensSchiedssprüche und andere Möglichkeiten zur Beendigung des SchiedsverfahrensSchiedsgerichtsbarkeit und staatliche GerichtsbarkeitAnerkennung und Vollstreckung ausländischer Schiedssprüche

Získané způsobilosti

Studenti se budou dobře orientovat v evropské právní úpravě ve srovnání s řízením o platebním rozkazu v národních právech.

Literatura

Schütze, R. A. Ausgewählte Probleme des deutschen und internationalen Schiedsverfahrensrechts. Köln, 2006. Schlosser, P. Das Recht der internationalen privaten Schiedsgerichtsbarkeit,Auflage: 2. Mohr Siebeck, 1989. Lionnet. Handbuch der internationalen und nationalen Schiedsgerichtsbarkeit, 2. Auflage. Stuttgart: Boorberg Verlag, 2005. Torggler. Praxishandbuch Schiedsgerichtsbarkeit. Wien: Nomos-Verlag Österreich-Schulthess, 2007. Schwab, Walter. Schiedsgerichtsbarkeit: Kommentar, C.H.Beck; Auflage: 7. 2005.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím, aktivní participace, plnění úkolů stanovených vedoucím a zpracování konkrétního případu. Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

Mgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý