Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tschechisches Internation. Privatrecht (MEP / ETIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / ETIP - Tschechisches Internation. Privatrecht, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historické dimenze vývoje MPS2. Normy a prameny MPS3. Vybrané teoretické a metodické přístupy k MPS jako vědecké disciplíně4. Rámec unifikačního a harmonizačního procesu v rámci MPS5. Střety právních řádů a jejich řešení v globálním kontextu6. Kolizní problematika soukromoprávních vztahů s mez. prvkem7. Kolizní problematika soukromoprávních vztahů s mez. prvkem8. Novela zákona o mezinárodním právu soukromém a procesním9. Mezinárodní právo procesní soukromé10. Řešení sporů vznikajících ze soukromoprávních vztahů s mezinárodním prvkem mimo justiční soustavy11. Evropská dimenze procesního práva12. MPS v prostředí elektronické komunikace

Získané způsobilosti

Absolvování tohoto předmětu poskytne studentům znalosti problematiky vztahů s mezinárodním prvkem z pohledu českého práva poskytne celistvý přehled o základních pravidlech a institutech mezinárodního práva soukromého.

Literatura

Rauscher, T. Europäisches Zivilprozeßrecht Kommentar. Band I.,II. München: Sellier, 2006. Nagel, H., Gottwald, P. Internationales Zivilprozessrecht. Schmidt (Otto), Köln, 2007.

Požadavky

Tento předmět se vyučuje v německém jazyce. Nezbytným předpokladem je dobrá znalost němčiny.K získání zkoušky je nutná účast na seminářích, a to v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné složení ústní zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBAMgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý

Vyučující

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBAMgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý