Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moot Court 1 (MEP / MC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / MC1 - Moot Court 1, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je rozdělen do tří částí. V úvodní obecné části jsou představeny základní instituty příslušných oborů (MPV, MPS, EP). Po zveřejnění zadání příkladu je provedena analýza konkrétní problematiky. Po zpracování písemného podání je kladen důraz na nácvik prezentačních dovedností potřebných pro účast na ústních kolech příslušných soutěží. Obsah kurzu se odvíjí od zadání příkladu pro daný rok.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní metody práce s právním textem a základy právní argumentace. V komplexním případu vymezí konkrétní problém, vyhledají argumenty, které jejich stanovisko podporují, vypořádají se s argumenty protistrany. V neposlední řadě si studenti osvojí práci s cizojazyčným právním textem a prezentační dovednosti.

Literatura

To be specified after release of compromise.

Požadavky

Studenti jsou do předmětu zapisování na základě předcházejícího výběrového řízení. Předpokládá se výborná znalost angličtiny. Kurz je zakončen kolokviem.

Garant

JUDr. Ondrej Hamuľák, Ph.D.JUDr. Miluše Hrnčiříková, Ph.D.doc. JUDr. Václav Stehlík, LL.M. Ph.D.JUDr. Ondřej Svaček, Ph.D.