Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní právo soukromé 2 (MEP / MPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / MPS2 - Mezinárodní právo soukromé 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mezinárodní příslušnost (pravomoc) českých soudů, pojem, fakultativní a výlučná pravomoc, konflikty pravomocí, vynětí z pravomoci českých soudů absolutní/funkční imunita státu). Nařízení Brusel I. Nařízení Brusel IIa. Mezinárodní právní pomoc, styk s orgány cizích států, doručování soudních a mimosoudních písemností, provádění důkazů v cizině. Uznání a výkon rozhodnutí. Evropský platební rozkaz, evropské řízení o drobných nárocích, mezinárodní úpadkové řízení. Rozhodčí řízení - alternativní způsoby řešení sporů.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Pauknerová, M. Evropské mezinárodní právo soukromé. C. H. Beck, Praha, 2008. Rozehnalová, N., Týč, V. Evropský justiční prostor. MU, Brno, 2006. Kučera, Z. Mezinárodní právo soukromé. 7. vydání. Doplněk, 2009.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.

Garant

JUDr. Miluše Hrnčiříková, Ph.D.JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBAMgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý

Vyučující

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBA