Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní právo veřejné 1 (MEP / MPV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / MPV1 - Mezinárodní právo veřejné 1, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy přednášek:1. Historie mezinárodního práva a jeho vědy.2. Základní pojmy mezinárodního práva I.3. Základní pojmy mezinárodního práva II.4. Poměr práva mezinárodního k právu vnitrostátnímu.5. Subjekty mezinárodního práva I.6. Subjekty mezinárodního práva II.7. Stát jako subjekt mezinárodního práva.8. Prameny mezinárodního právo.9. Kodifikace a unifikace mezinárodního práva.10. Mezinárodněprávní odpovědnost I.11. Mezinárodněprávní odpovědnost II.12. Donucení v mezinárodním právu.13. Mezinárodněprávní úprava kontroly odzbrojení.

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické znalosti.

Literatura

David, V. a kol. Mezinárodní právo veřejné s kasuistikou. Praha, Leges, 2011.

Požadavky

Povinná účast na seminářích, kde se budou probírat přednesené otázky z přednášek a praktické příklady, zpracování písemné seminární práce na určené téma z MPV a mezinárodních vztahů, zápočtový test a udělení zápočtu.

Garant

JUDr. Pavel Bureš, Ph.D.