Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět European Civil Procedure (MEP / NEPCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / NEPCP - European Civil Procedure, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Historické souvislosti, přehled pramenů a informačních zdrojů2. Nařízení Brusel I - mezinárodní příslušnost soudů I3. Nařízení Brusel I - mezinárodní příslušnost soudů II4. Nařízení Brusel I - uznání a výkon rozhodnutí, řízení o prohlášení rozhodnutí za vykonatelné5. Evropský exekuční titul pro nesporné nároky6. Nařízení Brusel IIbis - příslušnost, uznání a výkon rozhodnutí7. Doručování soudních a mimosoudních písemností8. Provádění důkazů9. Insolvenční řízení10. Evropský platební rozkaz11. Řízení o drobných nárocích12. Závěrečná opakování

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají základní přehled o právní úpravě evropského justičního prostoru ve věcech civilních a budou tak schopni snadné orientace v dané složité problematice. Přidanou hodnotou je dovednost orientace ve specielní terminologii odborného anglického jazyka. Studenti získají znalosti související se základními akty, jež byly v rámci této kooperace doposud přijaty, a jejich aplikaci procvičuje na praktických příkladech.

Literatura

Stavinohová, J., Hlavsa, P. Civilní proces a organizace soudnictví. Doplněk a MU Brno, 2003. Rauscher, T. Europäisches Zivilprozeßrecht Kommentar. Band I.,II. München: Sellier, 2006. Rozehnalová, N., Týč, V. Evropský justiční prostor v civilních otázkách. MU, Brno, 2007. Série článků v Právním fóru od 2/2005.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Renáta Šínová, Ph.D.