Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní obchodní transakce (MEP / NMOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / NMOT - Mezinárodní obchodní transakce, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Mezinárodní obchod a globalizace2. Mezinárodní obchod a globalizace3. WTO jako hlavního regulátora oblasti mezinárodních obchodních vztahů4. Regulace vnějších obchodních vztahů ES5. Regulací mezinárodních obchodních transakcí6. Regulací mezinárodních obchodních transakcí7. Mezinárodní finanční transakce8. Obchod s technologiemi9. Obchod se službami10. Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží.11. Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží12. Evropské obchodní právo

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají základní znalosti týkající se právní regulace jednotlivých oblastí mezinárodních obchodních transakcí.

Literatura

Kučera, Z. a kol. Úvod do práva mezinárodního obchodu. Dobrá Voda, 2003. Pauknerová, M. Evropské mezinárodní právo soukromé. C. H. Beck, Praha, 2008. Rozehnalová, N., Týč, V., Novotná, M. Evropské mezinárodní právo soukromé. AUB Iuridica No.206. MU, Brno, 1998. Rozehnalová, N., Valdhans, J., Střelec, K., Sehnálek, D. Mezinárodní obchodní transakce. MU, Brno, 2004. Rozehnalová, N., Gonsorčíková, M. Mezinárodní právo soukromé. Řešení sporů. MU, Brno, 2004. Rozehnalová, N. Principy evropského smluvního práva a další iniciativy směřující k vytvoření jednotného. Právní fórum. 2006. č. 3. str. 77. 100.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a absolvování písemného testu.

Garant

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBA

Vyučující

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBA