Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tschechisches Internation. Privatrecht (MEP / TIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEP / TIP - Tschechisches Internation. Privatrecht, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Historické dimenze vývoje MPS2. Normy a prameny MPS3. Vybrané teoretické a metodické přístupy k MPS jako vědecké disciplíně4. Rámec unifikačního a harmonizačního procesu v rámci MPS5. Střety právních řádů a jejich řešení v globálním kontextu6. Kolizní problematika soukromoprávních vztahů s mez. prvkem7. Kolizní problematika soukromoprávních vztahů s mez. prvkem8. Novela zákona o mezinárodním právu soukromém a procesním9. Mezinárodní právo procesní soukromé10. Řešení sporů vznikajících ze soukromoprávních vztahů s mezinárodním prvkem mimo justiční soustavy11. Evropská dimenze procesního práva12. MPS v prostředí elektronické komunikace

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti problematiky vztahů s mezinárodním prvkem z pohledu českého práva.

Literatura

Rozehnalová, N. České mezinárodní právo soukromé - otázky dnešní i budoucí. Mezinárodní právní revue (International Law Review). 2001. č. 3 str. 47-56. Pauknerová, M. Evropské mezinárodní právo soukromé a procesní - aktuální otázky. Právní rozhledy, v příloze Evropské právo. 9/2000. Rozehnalová, N., Týč, V., Novotná, M. Evropské mezinárodní právo soukromé. AUB Iuridica No.206. MU, Brno, 1998. Rozehnalová, N., Týč, V. Evropský justiční prostor. MU, Brno, 2003. Rauscher, T. INTERNATIONALES PRIVATRECHT. Müller Jur.Vlg.C.F, 2009. Bamberger, H.G., Roth, H. Internationales Privatrecht §§ 1297 - 2385, CISG. C. H. Beck, 2008. Nagel, H., Gottwald, P. Internationales Zivilprozessrecht. Schmidt (Otto), Köln, 2007. Kučera, Z. a kol. Úvod do práva mezinárodního obchodu. Dobrá Voda, 2003.

Požadavky

Předmět je vyučován v němčině. Nezbytným předpokladem je dobrá znalost německého jazyka.Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a absolvování ústní zkoušky.

Garant

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBAMgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý

Vyučující

JUDr. Mag. iur. Michal Malacka, Ph.D., MBAMgr. et Mgr. Lukáš Ryšavý