Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět DidaktikaTV (PDF / KTDTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PDF / KTDTV - DidaktikaTV, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam pohybové aktivity v kontextu ontogeneze dítěte. Motorika dítěte. TV v kurikulárních dokumentech Cíle a úkoly TV na 1. stupni ZŠ. Fyziologická účinnost pohybové aktivity a možnosti monitoringu v mladším školním věku. Organizační formy TV jako součást optimálního pohybového režimu žáka. Plánování organizačních forem TV v rámci ŠVP. Učební činnosti učitele - aplikace didaktických zásad, metod, postupů a stylů v TV a jejich specifika u dětí mladšího školního věku. Příprava učitele na výuku tělesné výchovy (VJ TV, tělovýchovná vycházka, terénní výuka, kurzy plavání a základů lyžování, TV v ostatních předmětech a pohybová aktivita o přestávkách). Bezpečnost v organizačních formách tělesné výchovy, legislativa vztahující se k bezpečnosti žáka v TV. Samostatné didaktické výstupy studentů ve vyučovacích jednotkách tělesné výchovy na 1. stupni základní škol.

Získané způsobilosti

Získat způsobilost vést efektivně vyučovací epizody tělesné výchovy dětí mladšího školního věku, zohledňovat individuální zvláštnosti v rozvoji motoriky, rozvíjet pohybové schopnosti a dovednosti v podmínkách školní tělesné výchovy.

Literatura

Rychecký,A., Fialová. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha UK, 1995. Vilímová, V. Didaktika tělesné výchovy. Brno, 2002. Miklánková, L. (2010). Tělesná výchova metodicky, bezpečně a efektivně. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Miklánková, L. (2012). Tělesná výchova na 1. stupni základních škol: (základní gymnastika). Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Lochmanová, L., & Mazal, F. (1998). Učitel tělesné výchovy mezi paragrafy. Olomouc: Hanex. Miklánková, L. (2010). Kouzelné noty ve školní družině. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Miklánková, L., & Bednářová, H. (2010). Písnička si hraje s námi. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Mužík,L., Krejčí,M. Tělesná výchovy a zdraví. Olomouc, Hanex, 1995. Miklánková, L. (2013). Základy gymnastiky: akrobacie a cvičení na nářadí (nejen) pro 1. stupeň základních škol. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

- aktivní účast ve cvičení,- úspěšné absolvování testu z Didaktiky TV- úspěšné absolvování didaktického výstupu na základě správně zpracované přípravy na v.j. TV

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.