Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět DidaktikaTV (PDF / PTDTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PDF / PTDTV - DidaktikaTV, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přínos školní TV pro somatický vývoj jedince. Pohybová a fyziologická účinnost různých forem Tv v souvislosti s motorikou dětí mladšího školního věku. Cíle a úkoly TV na 1. stupni ZŠ. Problematika organizačních forem TV z pohledu bezpečnostních zřetelů. Učební činnost učitele - didaktické proncipy a jejich specifika dle věku, pohlaví, zdravotního stavu dětí. Aplikace didaktických stylů. Příprava učitele na vyučování - organizace výuky, členění vyučovací hodiny (epizody) TV, sportovní soutěže a akce. Samostatné praktické didaktické výstupy studenta ve VJ TV na 1. stupni základní školy.

Získané způsobilosti

Získat způsobilost vést v efektivní rovině vyučovací epizody tělesné výchovy dětí mladšího školního věku, zohledňovat individuální zvláštnosti v rozvoji motoriky, rozvíjet pohybové schopnosti a dovednosti v podmínkách školní tělesné výchovy.

Literatura

Vilímová, V. Didaktika tělesné výchovy. Brno, 2002. Rychecký,A., Fialová. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha UK, 1995. VÚP. (2004). Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha. (2007). Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání (se změnami k 1.9.2007). Praha. Miklánková, L. (2010). Tělesná výchova metodicky, bezpečně a efektivně. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Miklánková, L. (2012). Tělesná výchova na 1. stupni základních škol: (základní gymnastika). Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Lochmanová, L., & Mazal, F. (1998). Učitel tělesné výchovy mezi paragrafy. Olomouc: Hanex. Fialová, L., Flemr, L., Marádová, E., Mužík, V. (2015). Vzdělávací oblast Člověk a zdraví v současné škole. Praha. Bartoňová, R., Ješina, O. (2012). Individuální vzdělávací plán ve školní TV. Olomouc. Miklánková, L., & Bednářová, H. (2010). Písnička si hraje s námi. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0005430Miklánková, L. (2013). Základy gymnastiky: akrobacie a cvičení na nářadí (nejen) pro 1. stupeň základních škol. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

obor U1ST; U1SPN:- aktivní účast ve cvičení, - úspěšné absolvování didaktického výstupu (zvolený segment VJ TV)- správně zpracovaná cvičná příprava na realizovanou VJ TV (segment) - úspěšné absolvování didaktického testu obor UMŠ:- aktivní účast ve výuce,- správně zpracovaná cvičná příprava na pohybové aktivity v MŠ - didaktický výstup na základě písemné přípravy na PA v MŠ- úspěšné absolvování didaktického testu

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.