Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové hry a jejich didaktika (PDF / PTHRY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PDF / PTHRY - Pohybové hry a jejich didaktika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady a metody ve výuce TV žáků I. stupně základních škol. Využití pohybových her v různých částech vyučovací hodiny. Podmínky a specifika pro pohybové hry. Pohybové hry bez pomůcek. Pohybové hry s pomůckami. Pohybové hry pro žáky se specifickými potřebami. Pohybové hry pro třídu s integrovaným žákem se specifickými potřebami. Pohybové hry s využitím didaktických prvků. Hodnocení - zpětná vazba při praktickém výstupu.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen využívat pohybové hry v procesu tělesné výchovy a rovněž je způsobilý kvalifikovaně zařadit pohybové hry do dalších edukačních forem a do ostatních předmětů na I. stupni základních škol.

Literatura

Neumann, J. Hry do kapsy IX. Praha: Portál, 2005. Miklánková, L. Jak učím TV já ... Olomouc: UP, 2007. Dušková, D. Netradiční pomůcky pro TV na 1. st. ZŠ. Brno: MU, 2004. Jonášová, D. Učení a pohyb, aneb Výuka pro neposedy. Brno: MU, 2006. Bláha, L. Ústí nad Labem, KTV PF UJEP 2005. Základy provozování vybraných pohybových her. Ústí nad Labem: KTV PF UJEP, 2005.

Požadavky

Na základě demonstrovaných a prakticky vyzkoušených her si student samostatně vytvoří zásobník pohybových her (bez pomůcek, her s pomůckami, her pro žáky se specifickými potřebami a pohybových her didaktických). Dokáže aplikovat získané dovednosti a řídit část vyučovací hodiny zaměřené na PH. Test z teorie pohybových her.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vlado Balabandoc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.