Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Civilní proces 2 (SPK / NCP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NCP2 - Civilní proces 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Náklady řízeníNáprava vadných rozhodnutí.Odvolání (pojem, přípustnost, řízení o odvolání, neúplná apelace, přezkumná činnost odvolacího soudu, rozhodnutí o odvolání).Dovolání, žaloba pro zmatečnost a žaloba na obnovu řízení.Soudní kontrola činnosti orgánů veřejné správy, řízení ve věcech, o nichž bylo rozhodnuto jiným orgánem.Zvláštní řízení soudníÚpadkové právo - pojem, právní úprava, insolvenční správce, insolvenční řízení, řešení úpadku, konkurs, reorganizace, oddlužení.Témata seminářů:Právní moc a vykonatelnostNáklady řízení - praktické příklady, náhrada nákladů řízení.Zvláštní řízení soudní. pojem, odlišnosti, řízení o dědictví, péče soudu o nezletilé.Zvláštní řízení soudní - řízení ve statusových otázkách fyzických osobNáprava vadných rozhodnutí.Odvolání - příprava sepsání odvolání.Odvolání - odvolací řízení, judikatura, odvolací důvod dokazování, opravný systém neúplné apelace.Odvolání - rozhodnutí o odvolání, další řízení u soudu prvního stupně.Dovolání, žaloba pro zmatečnost a žaloba na obnovu řízeníČást V. občanského soudního řáduInsolvenční řízení

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají další, doplňující znalosti a dovednosti, které navážou na poznatky získané v předmětu Civilní proces 1 a tyto v potřebném rozsahu doplní a rozšíří.

Literatura

Winterová, A. a kol. Civilní právo procesní, 5. aktualizované vydání, doplněné o předpisy evropského práva. Linde, Praha, 2008. Stavinohová, J., Hlavsa, P. Civilní proces a organizace soudnictví. Doplněk a MU Brno, 2003. Winterová, A. (2011). Civilní právo procesní: vysokoškolská učebnice. Praha: Linde. David, L., Ištvánek, F., Javůrková, N., Kasíková, M., Lavický, P. Občanský soudní řád. Komentář. Wolters Kluwer ČR, a.s., Praha, 2009. Bureš, J., Drápal, L., Krčmář, Z., Mazanec, M. a kol. Občanský soudní řád. Komentář. 7. vydání. C. H. Beck, Praha, 2006. Hlavsa, P. Občanský soudní řád, Soudní řád správní a předpisy souvisící s úvodem k aplikaci komunitárního práva a k předběžné otázce. 5. aktualizované vydání. Linde, Praha, 2008. Hamuľáková, K., Křiváčková, J., Šínová, R. (2012). Praktikum civilního procesu. 2. aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Leges.

Požadavky

Pro připuštění ke kolokviu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře, sepsání odvolání, absolvování klauzurní práce a další požadavky stanovené jednotlivými vedoucími seminářů. Předmět je zakončen kolokviem.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Klára Hamuľáková, Ph.D.prof. JUDr. Milana Hrušáková, CSc.JUDr. JANA Petrov Křiváčková, Ph.D.JUDr. Renáta Šínová, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Klára Hamuľáková, Ph.D.JUDr. JANA Petrov Křiváčková, Ph.D.JUDr. Renáta Šínová, Ph.D.