Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exekuční právo (SPK / NEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NEP - Exekuční právo, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu1. Exekuční řízení - postavení exekutora v exekučním řízení, předpoklady pro funkci exekutora2. Exekuční řízení - nařízení exekuce3. Exekuční řízení - rozhodnutí vydaná exekutorem4. Exekuční řízení - odklad a zastavení exekuce, obrana a ochrana povinného a třetích osob5. Exekuční řízení - způsoby výkonu exekuce6. Exekuční řízení - způsoby výkonu exekuce

Získané způsobilosti

Rozšíření znalostí získaných v rámci studia Civilního procesu o další informace o praktických aspektech exekučního práva a postavení soudního exekutora

Literatura

Winterová, A. a kol. Civilní právo procesní, 5. aktualizované vydání, doplněné o předpisy evropského práva. Linde, Praha, 2008. Stavinohová, J., Hlavsa, P. Civilní proces a organizace soudnictví. Doplněk a MU Brno, 2003. Preisler, P. K některým změnám v exekučním řádu. Právní rozhledy, 2010, roč. 18, č. 10, s. 363-369. Prošek, J., Bělohlávková, P., Medková, V. Metodika k střednědobé novele exekučního řádu. Bulletin advokacie, 2009, roč. 2009, č. 12, s. 41-43. Dávid, R. Vylučovací spory s přihlédnutím k novele exekučního řádu. Právní fórum, 2010, roč. 7, č. 7, s. 342-352. 2010. Kasíková, M. a kol. Zákon o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád): komentář. 2. vyd. Praha, C. H. Beck, 2010.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

Mgr. Jan Svoboda