Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Notářské právo (SPK / NNOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NNOP - Notářské právo, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do notářství, historie a vývoj notářství2. notářské zápisy o právních jednáních, úschovy listin a peněz3. osvědčovací činnost notáře4. dědické řízení - principy dědického práva, dědické tituly5. dědické řízení - osoby zúčastněné na řízení, fáze dědického řízení, spory o dědické právo, likvidace pozůstalosti6. notářská samospráva, dohled nad činností notáře, veřejné a neveřejné rejstříky, seznamy, evidence7. mezinárodní prvek v notářské činnost

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět si rozšíří znalosti získané v rámci studia civilního procesu o další informace o praktických aspektech činnosti notáře a postavení notáře.

Literatura

Kabelková, E., Schödelbauerová, P. Bytové spoluvlastnictví v novém občanském zákoníku. C. H. Beck, Praha, 2013. časopis Ad Notam. Praha: C. H. Beck. důvodová zpráva k zákonu č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních. Baudyš, P. Katastrální zákon. Komentář. 1. vydání. Praha: C. H. Beck, 2014. Bílek, P.a kol. Notářský řád a řízení o dědictví: komentář. 4. vyd. C. H. Beck, Praha, 2010. Svejkovský, J., Deverová, L. a kol. Právnické osoby v novém občanském zákoníku. Komentář. 1. vydání. Praha: C. H. Beck, 2013. Štenglová, I., Havel, B., Cileček, F., Kuhn, P., Šuk, P. Zákon o obchodních korporacích. Komentář. 1. vydání. Praha: C. H. Beck, 2013.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.

Garant

Mgr. Petr Šedivý