Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná část soukromého práva 2 (SPK / NOSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NOSP2 - Obecná část soukromého práva 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Osoba v právním smyslu II: právnické osobyOsoba v právním smyslu III: právnické osoby - pokračováníOsoba v právním smyslu IV: podnikatel a spotřebitelVšeobecné osobnostní právo IVšeobecné osobnostní právo IIVěc v právním smyslu, historický vývoj a platné právoPřehled soukromoprávních skutečnosti; nauka o právním jednání INauka o právním jednání IINauka o právním jednání IIINauka o právním jednání IV: kontraktaceZastoupení při právním jednáníJednání podnikateleČas v právním smysluTémata seminářů:Osoba v právním smyslu II: právnické osobyOsoba v právním smyslu III: právnické osoby - pokračováníOsoba v právním smyslu IV: podnikatel a spotřebitelVšeobecné osobnostní právo IVšeobecné osobnostní právo IIVěc v právním smyslu, historický vývoj a platné právoPřehled soukromoprávních skutečnosti; nauka o právním jednání INauka o právním jednání IINauka o právním jednání IIINauka o právním jednání IV: kontraktaceZastoupení při právním jednáníJednání podnikateleČas v právním smyslu

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět doplní znalosti základních právních institutů společných celému soukromému právu získané absolvováním předmětu Obecná část soukromého práva 2, které následně využijí při studiu dalších předmětů se soukromoprávním obsahem.

Literatura

Janečková, E., Horálek, V. Encyklopedie pojmů nového soukromého práva. Linde, Praha, 2012. Rouček, F., Sedláček, J. Komentář k Československému obecnému zákoníku občanskému a občanské právo platné na Slovensku a v Podkarpatské Rusi. Codexis Bohemia, Praha, 1998. Bezouška, P., Piechowiczová, L. Nový občanský zákoník - nejdůležitější změny. Anag, Praha, 2013. Eliáš, K. a kol. Nový občanský zákoník s aktualizovanou důvodovou zprávou a rejstříkem. Sagit, Praha, 2012. Svejkovský, J. a kol. Nový občanský zákoník. Srovnání nové a současné právní úpravy. C. H. Beck, Praha, 2012. Hurdík, J. a kol. Občanské právo hmotné: obecná část, absolutní majetková práva. A. Čeněk, Plzeň, 2013. Eliáš, K. a kol. Občanské právo pro každého: pohledem (nejen) tvůrců nového občanského zákoníku. Wolters Kluwer, Praha, 2013. Čihák, L. Unikátní průvodce novým občanským zákoníkem. Wolters Kluwer, 2012.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře, získání zápočtu a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

prof. JUDr. Ivo Telec, CSc.

Vyučující

JUDr. Filip Melzer, LL.M. Ph.D.JUDr. Petr Tégl, Ph.D.prof. JUDr. Ivo Telec, CSc.JUDr. Tomáš Tintěra, Ph.D.