Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Korporační právo v ekonom. souvislostech (SPK / NPES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NPES - Korporační právo v ekonom. souvislostech, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy používání MS Excel (absolutní a relativní odkazy; hodnota buňky a její zobrazení; výrazy a funkce; grafy) a úročení (diskontování, anuita, jednoduchý a složený úrok)Základy účetnictví podnikatelských subjektů (účely a typy účetnictví, účetní operace, podvojnost, rozvaha a její základní položky, zisk)Analýza finančních výkazů (rozvaha, výsledovka, EBITDA a jiné obvykle užívané finanční ukazatele; přepočet na cash flow)Kapitálová struktura obchodní společnosti (dluh, ekvita, náklady financování) a oceňování obchodního závodu (jednotlivé metody a praktické příklady)Základy statistiky (náhodný generátor, distribuce, průměr jako náhodná veličina, korelace a kauzace, diverzifikace portfolia) a ekonomiky kapitálových trhů (náhodná procházka, efektivita trhů, finanční deriváty)

Získané způsobilosti

Student získá porozumění ekonomickým konceptům a pojmům souvisejícím se studiem práva obchodních korporací a insolvenčního práva. Nabude také dovednost dovednost je základně aplikovat a schopnost komunikovat o nich s podnikatelským prostředím. Účelem předmětu je též zprostředkovat studentům hlubší vhled do interpretace a aplikace pravidel obchodního práva s ohledem na účel jeho pravidel.

Literatura

COFFEE, J., KLEIN, W., PARTNOY, F. Business organization and finance. 11. vyd. Foundation press, 2010. REVSINE, COLLINS, JOHNSON, MITTELSAEDT. Financial Reporting & Analysis. 6. vyd. McGraw Hill, 2014. MAŘÍK, M. A KOL. Metody oceňování podniku. 3. vyd. Praha: Ekopress, 2011. BLECHOVÁ, B., JANOUŠKOVÁ, J. Podvojné účetnictví v příkladech. Praha: Grada, 2012. www.damodaran.com.

Požadavky

Předmět je zakončen kolokviem ve formě práce psané na počítači.

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Petrov, LL.M. Ph.D.