Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesní podání v civilních věcech (SPK / NPPCV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NPPCV - Procesní podání v civilních věcech, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Návrh na uzavření soudního smíruNávrh na vydání předběžného opatřeníNávrh na zajištění důkazu, návrh na zajištění předmětu důkazního prostředku ve věcech týkajících se práv z duševního vlastnictvíŽaloba na plněníŽaloba statusováŽaloba určovacíOdpor proti platebnímu rozkazu, námitky proti směnečnému (šekovému) platebnímu rozkazuOdvoláníDovoláníŽaloba na obnovu řízeníŽaloba pro zmatečnost

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají potřebné praktické dovednosti dotýkající se tvorby jednotlivých nejdůležitějších procesních soudních podání. Studenti budou po absolvování tohoto předmětu samostatné tvůrčí činnosti v této oblasti.

Literatura

Bureš, J., Drápal, L., Krčmář, Z., Mazanec, M. a kol. Občanský soudní řád. Komentář. 7. vydání. C. H. Beck, Praha, 2006. Winterová, A. Občanský soudní řád s vysvětlivkami a judikaturou, 3. aktualizované vydání. Linde, Praha, 2007. Eliáš, K. a kol. Občanský zákoník. Akademický komentář. Linde, Praha, 2009. Švestka, J., Spáčil, J., Kšárová, M., Hulmák, M. a kol. Občanský zákoník, sv. 1,2, komentář. 1. vydání. C. H. Beck, Praha, 2008. Šínová, R., Bartoníčková, K., Křiváčková, J., Tšponová, I. Praktikum civilního procesu. Leges, Praha, 2009.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné absolvování písemného kolokvia (úspěšné sepsání konkrétního procesního podání).

Garant

Mgr. Ingrid Kovářová Kochová, Ph.D.