Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znalecké dokazování v civilním soud. říz (SPK / NZDSŘ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / NZDSŘ - Znalecké dokazování v civilním soud. říz, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Zákonná úprava znalecké činnosti, pojmové znaky2) Znalec versus odborný svědek, znalci zapsaní do seznamu a institut ad hoc3) Znalecké ústavy, revizní zkoumání a odpovědnost za znalecký výkon4) Znalecký posudek, jeho forma, obsah a význam v odborných resp. oborových souvislostech5) Znalecké dokazování, ustanovení znalce a zadání úkolu, provádění důkazu posudkem, hodnocení znaleckého důkazu soudem6) Odměňování znalců, náhrada nákladů, rozhodování o odměně7) Vybrané problémy praxe - omezení důkazní iniciativy znalce v civilním soudním řízení8) Vybrané problémy praxe - specifika identifikačních znaleckých disciplín (forenzní obory)9) Vybrané problémy praxe - hranice odbornosti v hodnocení znaleckého posudku jako důkazu10) Závěrečné opakování, test

Získané způsobilosti

Student bude rozumět základním souvislostem mezi odbornou a právní rovinou znaleckého posuzování, znaleckého posudku jako výsledku znaleckého posuzování a znaleckého dokazování v civilním soudním řízení. Student bude schopen vysvětlit pojmové znaky znalecké činnosti a jejich základní konsekvence při aplikaci v praxi.

Literatura

Dörfl, L. Zákon o znalcích a tlumočnících: komentář. C. H. Beck, 2009.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné absolvování kolokvia.

Garant

PhDr. Jiří Závora

Vyučující

PhDr. Jiří Závora