Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy soukromého práva 2 (SPK / ZSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPK / ZSP2 - Základy soukromého práva 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bytové spoluvlastnictví2. Věcná práva k věci cizí I.3. Věcná práva k věci cizí II.4. Obecné závazkové právo I.5. Obecné závazkové právo II.6. Ochrana spotřebitele7. Základní smluvní typy I.8. Základní smluvní typy II.9. Náhrada škody a bezdůvodné obohacení10. Právo dědické11. Právo obchodních korporací I.12. Právo obchodních korporací II.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Rouček, F., Sedláček, J. Komentář k československému obecnému zákoníku občanskému a občanské právo platné na Slovensku a v Podkarpatské Rusi (díl 1 až 6). 1. vydání. V. Linhart, Praha, 1935. Melzer, F. Metodologie nalézání práva. 2. vyd. Tribun EU, Brno, 2011. Eliáš, K. a kol. Nový občanský zákoník s aktualizovanou důvodovou zprávou a rejstříkem. Sagit, Praha, 2012. Knappová, M., Švestka, J., Dvořák, J. a kol. Občanské právo hmotné (sv. 1, 2, 3). 4. vydání. ASPI, Praha, 2006. Švestka, J., Spáčil, J., Škárová, M., Hulmák, M. a kol. Občanský zákoník, sv. 1, 2, komentář, 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2009. Hurdík, J. soukromého práva. 1. vyd., 168 s. Acta Universitatis Brunensis Iuridica; No 211. Spisy právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně; Řada teoretická ; č. 211. MU Brno, 1998. Knapp, V. Teorie práva. 1. vyd. C. H. Beck, Praha, 1995. Havel, B. Zákon o obchodních korporacích s aktualizovanou důvodovou zprávou a rejstříkem. Sagit, Praha, 2012.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.

Garant

JUDr. Tomáš Tintěra, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vendula Bryxová, Ph.D.JUDr. Tomáš Tintěra, Ph.D.