Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramika v práci učitele MŠ (USS / KJEDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / KJEDR - Dramika v práci učitele MŠ, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jedná se o prakticky koncipovanou disciplínu postavenou na budování profesních dovedností v dramice (výchovné dramatice, DIE) jakožto součásti paradivadelních systémů opírajících se o teoretické zázemí z oblasti DIE. Studenti získají praktické dovednosti z oblasti dramických kompetencí, řízení a strukturování dramické lekce zaměřené na edukační cíle.V akademické-kognitivní oblasti se jedná o následující informativní složky: princip a metoda dramiky, obsah dramiky, proces a plánování dramiky, dramické metody a formy. Zpracování dramického projektu (forma strukturovaného dramatu ) a jeho realizace a obhajoba ve skupině - skupinová práce.

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

VALENTA, M. Dramika pro speciální pedagogy. Olomoc: UP, 1998. ISBN 80-7067-799-6.MACHKOVÁ, E. Jak se učí dramatická výchova. Praha : AMU, 2007. ISBN 978-80-7331-089-9.MACHKOVÁ, E. Metodika dramatické výchovy : zásobník dramatických her a improvizací. Praha: Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2005. ISBN 80-901660-6-7.VALENTA, J. Metody a techniky dramatické výchovy. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-1865-1.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

Mgr. Jaromír Maštalířprof. PaedDr. Milan Valenta, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana JurášováMgr. Jaromír Maštalířprof. PaedDr. Milan Valenta, Ph.D.prof. PaedDr. Milan Valenta, Ph.D.