Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz práce s autisty (USS / KJEKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / KJEKA - Kurz práce s autisty, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktické osvojení základních intervenčních postupů u osob s autismem a či s jinými pervazivními vývojovými poruchami. Analýza hlavních diagnostických postupů a materiálů, s důrazem na poruchy komunikace a sociální interakce, aplikace závěrů diagnostiky do individuálních intervenčních programů. Rozvoj komunikace v předškolním věku, adaptace prostředí, rozvoj senzorické integrace, využití speciálních pomůcek a počítačového softwaru. Interdisciplinární spolupráce s ostatními odborníky v rámci předškolního věku.Zpracování návrhu didaktického přístupu zadaného problému u dítěte s vybraným typem speciálních vzdělávacích potřeb v předškolním věku. Kontrola formou zápočtu

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

Čadilová, V., Jůn, H., Thorová, K. a kol. Agrese u lidí s mentální retardací a s autismem. Praha: Portál, 2007. Howlin, P. Autismus u dospívajících a dospělých. Praha : Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-499-1.Strunecká, A. Přemůžeme autizmus?. Blansko : ALMI, 2009. ISBN 978-80-904344-0-0.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

Mgr. Lucia Pastieriková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucia Pastieriková, Ph.D.