Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostický seminář 1 (USS / RDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / RDS1 - Diagnostický seminář 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1)Pedagogická, speciálně pedagogická a psychologická diagnostika2)Kompetence pracovníků školského a školního poradenství3)Pedagogická diagnostika předškolního věku4)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s oslabením kognitivního výkonu a žáků s mentálním postižením5)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s oslabením sluchového vnímání a se sluchovým postižením6)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s oslabením zrakového vnímání a se zrakovým postižením7)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s narušenou komunikační schopností8)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s tělesným postižením a žáků nemocných9)Pedagogická a speciálně pedagogická diagnostika žáků s duševním onemocněním a s poruchou autistického spektra10)Pedagogická diagnostika žáků se sociálním znevýhodněním11)Diagnostika třídního a školního klimatu

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

Gilberg, Ch., & Peeters, T. Autismus - zdravotní a výchovné aspekty. Vyd. 3. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-498-4.Lechta, V. Diagnostika narušené komunikační schopnosti. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-801-5.Klenková, J. Možnosti stimulace preverbálních schopností vývojově postižených dětí. Brno: Paido, 2000. SVOBODA, M. (ED.), KREJČÍŘOVÁ, D., VÁGNEROVÁ, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-566-0.Svoboda, M. Psychologická diagnostika dospělých. Praha, Portál, 2005. ISBN 80-7367-050-X.SCHOPLER, E., REICHLER, R.J., LASINGOVÁ, M.. Strategie a metody výuky dětí s autismem a dalšími vývojovými poruchami. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-799-1.

Požadavky

Aktivní účast, zpracování seminární práce na téma, které bude sděleno na začátku výuky

Garant

PaedDr. Pavlína BaslerováMgr. Monika KunhartováMgr. Bc. Petra Marossyovádoc. Mgr. Kateřina Vitásková, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Pavlína BaslerováMgr. Monika KunhartováMgr. Bc. Petra Marossyová