Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úprava prostředí (USS / RUPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / RUPR - Úprava prostředí, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostředí a jeho pojetí ve speciální pedagogicePovaha a charakter prostředí jako proměnné i konstatntyInventarizace prostředíInventarizace postředí ve vztahu k postiženíInventarizace prostředí v institucionálním a domácím prostředíEvaluace podmínek daných prostředím.Vytváření map prostředí.Vytváření map a portrétů.Mapy a portréty prostředí v IVP.Mapy a portréty prostředí a jejich zohlednění v praxi.Rodinné prostředí jako důležitý prvek v edukaci i životě dítěte.

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

Balunová, K., Heřmánková, D., Ludíková, L. Kapitoly z rané výchovy dítěte se zrakovým postižením. Olomouc : Univerzita Palackého, 2001. ISBN 80-244-0381-1.Vágnerová, M. Psychologie pro pomáhající profese. 2004. Vašek, Š. Špeciálnopedagogická diagnostika. Bratislava: Sapientia, 2004. ISBN 80-968797-1-5.Ludíková, L. Vzdělávání hluchoslepých I. Praha: Scientia, 2000. Souralová, E. Vzdělávání hluchoslepých II. Praha: Scientia, 2000. Opatřilová, D. (2013). Edukace osob s těžkým postižením a souběžným postižením více vadami =: Education of persons with severe disability and multiple disability. Brno: Masarykova univerzita. & Vítková, M. (2004). Integrativní speciální pedagogika: integrace školní a sociální. Brno: Paido. Valentová, L., & Vágnerová, M. (1992). Psychický vývoj dítěte a jeho variabilita. Praha: Univerzita Karlova.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

Mgr. Monika KunhartováMgr. Jana Maláprof. PhDr. PaedDr. Miloň Potměšil, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. PaedDr. Miloň Potměšil, Ph.D.Mgr. Monika KunhartováMgr. Jana Maláprof. PhDr. PaedDr. Miloň Potměšil, Ph.D.