Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa osob se zdravot. postižením (USS / WCLEG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / WCLEG - Legislativa osob se zdravot. postižením, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Umožnění orientace v dané problematice, vybavení frekventantů základním minimem pro poradenskou činnost v oblasti péče o osoby se specifickými potřebami (Průřez právní úpravou postavení občanů se zdravotním postižením v České republice. Historicko-právní a ústavně právní aspekty dané problematiky, vybrané instituty práva rodinného, správního, občanského, trestního, pracovního a práva sociálního zabezpečení ve vztahu k občanům se zdravotním postižením či obdobným znevýhodněním).

Získané způsobilosti

Výstupy předmětu vycházejí z dílčího profilu absolventa vztahujícího se k dané disciplíně.

Literatura

Michalík, J. Právo a etika v péči o nemocné a postižené (nad zákonem o sociálních službách). Brno: Repropress, 2007. ISBN 978-80239-9250-2.MICHALÍK, J. Školská legislativa, dokumenty. Olomouc: UP, 2003. ISBN 80-244-0626-8.MICHALÍK, J. Základy práva pro učitele. Olomouc, 2001.

Garant

doc. PaedDr. Mgr. Jan Michalík, Ph.D.