Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa osob se zdrav. postižením (USS / WIALG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / WIALG - Legislativa osob se zdrav. postižením, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Průřez právní úpravou postavení občanů se zdravotním postižením v ČR. Historicko - právní postavení občanů ČR, vybrané oblasti sociálního zabezpečení, školské legislativy, oblasti podpory zaměstnanosti vázané na postavení občana se zdravotním postižením či obdobným znevýhodněním. Získání základního minima pro poradenskou činnost.

Literatura

Školský zákon (Zákon č.561/2004 Sb.). Vyhláška 73/2005 o vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a Vyhláška č. 62/2007 Sb., kterou se mění vyhláška č. 73/2005 Sb., o vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných. Vyhláška č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních. (v aktuálním a platném vydání). ČR. Zákon č. 108/ 2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších . Praha, 2006.

Garant

doc. PaedDr. Mgr. Jan Michalík, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Mgr. Jan Michalík, Ph.D.