Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy somatopedie (USS / WVSOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USS / WVSOZ - Základy somatopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy. Klasifikace, systém, etiologie. Diagnostika, diferenciální diagnostika somatopedická. Aplikace speciálně pedagogických zásad. Výchova a vzdělávání pohybově postižených jako součást rehabilitace. Léčebná, výchovně vzdělávací, sociální, pracovní a psychologická rehabilitace. Přístupy k výchově a vzdělávání osob s tělesným postižením. Alternativní přístupy k výchově a vzdělávání osob s tělesným postižením. Technické, právnické a ekonomické služby rehabilitace.Předmět byl inovován v rámci projektu "Studium k rozšíření odborné kvalifikace (§6 vyhlášky č.317/2005 Sb.)" , reg. č. CZ.1.07/1.3.00/19.0014.

Literatura

POTMĚŠIL, M. in LUDÍKOVÁ L. a kol. Kombinované vady. Olomouc:Vydavatelství UP, 2005. ISBN 80-244-1154-7.JESENSKÝ, J. Rehabilitace tělesně postižených. BENDOVÁ, P., JEŘÁBKOVÁ, K., RŮŽIČKOVÁ, V. Kompenzační pomůcky pro osoby se specifickými potřebami. Olomouc: Univerzita Palackého, 2006. ISBN 80-244-1436-8.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.Mgr. Jiří Kantor, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Kantor, Ph.D.