Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňově-právní administrativa (VPK / DPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / DPA - Daňově-právní administrativa, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Úvod do problematiky daňových podání2. Daň z přidané hodnoty - daňové přiznání a jiná podání3. Daň z příjmů fyzických osob - daňové přiznání a jiná podání I.4. Daň z příjmů fyzických osob - daňové přiznání a jiná podání II.5. Daň z nemovitostí a daň z převodu nemovitostí - daňové přiznání6. Ostatní daňová podání v daňovém řízení a jejich charakteristika

Získané způsobilosti

Studenti jsou po absolvování tohoto předmětu schopni samostatně podat základní druhy daňových přiznání a orientovat se v širokém spektru daňových podání. Tyto schopnosti mohou být následně využity v jejich profesním i osobním životě.

Literatura

Daňové zákony 2009. Bakeš, M., a kol. Finanční právo - 5. aktualizované vydání. C. H. Beck, Praha, 2009. Tiskopisy daňových přiznání a pokyny k jejich vyplnění.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Mgr. Taťána ŠpírkováJUDr. Mgr. Lenka Veselá, Ph.D.