Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový režim neziskového sektoru (VPK / DR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / DR - Daňový režim neziskového sektoru, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probírané okruhy:1. Úvod; Základní pojmy; Principy účetnictví a daň z příjmů u neziskových organizací (přednáška)2. Daňové přiznání k dani z příjmů (cvičení); Daň dědická a daň darovací (přednáška)3. Sponzoring a darovací smlouva v praxi (cvičení); Daň z převodu nemovitostí, daň silniční a daň z nemovitostí (přednáška)4. Zdaňování neziskových organizací v příkladech (cvičení); Nepřímé daně a neziskový sektor (přednáška)5. Exkurs do zahraničních daňových režimů neziskových organizací (přednáška)6. Opakování (cvičení)

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

další bude upřesněno na první přednášce. daňové zákony. Hudcová, Z. Nezisková organizace a zahraniční daňové zákony, Právní rádce č. 1/2004, s. 47 - 49. Economia, a.s. Hudcová, Z. Neziskový sektor a nezisková organizace, Právní rádce č. 7/2003, s. 12 - 15. Economia, a.s. Hudcová, Z. Právní aspekty zdaňování neziskových organizací, 1. část, Daně č. 6/2003, s. 2 - 11. Orac, s.r.o. Hudcová, Z. Právní aspekty zdaňování neziskových organizací, 2. část, Daně č. 7-8/2003, s. 2 - 13. Orac, s.r.o. Hudcová, Z. Teoreticko právní aspekty dopadu zákona o DPH na "neziskové organizace" Daně č. 9/2004, s. 18-23. lexisNexis CZ, s.r.o., Praha, 2004. Hudcová, Z. Účetnictví neziskových organizací po novele, Právní rádce č.10/2004, s. 50 - 55. Economia, a.s.

Požadavky

Kurz je ukončen kolokviem. Pro úspěšné absolvování kolokvia si student může vybrat ze dvou možností prověření znalostí, a to písemnou nebo ústní formu.

Garant

JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D.