Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňové soustavy vybraných zemí (VPK / DS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / DS - Daňové soustavy vybraných zemí, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Úvod do problematiky, daňový systém ČR2. Harmonizace daní v EU3. Daňový systém Slovenska, SRN4. Daňový systém Francie, Rakouska a Švýcarska5. Daňový systém USA6. Problematika zamezení dvojího zdanění

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k orientaci daňových systémech vybraných zemí EU a USA.

Literatura

Bakeš, M., a kol. Finanční právo - 5. aktualizované vydání. C. H. Beck, Praha, 2009. Nerudová, D. Harmonizace daňových systémů zemí EU. ASPI, Praha, 2008. Relevantní právní úpravy jednotlivých zemí. Radvan, M. Zdanění majetku v Evropě. C. H. Beck, Praha, 2007.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Mgr. Lenka Veselá, Ph.D.