Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropské environmentální právo (VPK / EEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / EEP - Evropské environmentální právo, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíraná témata:Ochrana životního prostředí v EU; ekologická politika EU; evropské právo jako nástroj ekologické politiky.Právo životního prostředí - základní pojmy, vývoj, systém, předmět, prameny.Implementace a prosazování evropského práva životního prostředí.Institucionální zabezpečení ochrany životního prostředí v EU.Evropský soudní dvůr a ochrana životního prostředí.Evropské nástroje ochrany životního prostředí (právní, koncepční, ekonomické, administrativní a informační).Právo na informace o životním prostředí; Účast veřejnosti na ochraně životního prostředí.Eco-labelling.Posuzování vlivů na životní prostředí.Právní úprava ochrany přírody a krajiny.Právní úprava ochrany ovzduší a vod.Právní úprava nakládání s odpady.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Davies, P. European Union Environmental Law. Ashgate, London, 2004. Tichý, L., a kol. Evropské právo. C. H. Beck, 3. vydání, Praha, 2006. Kružíková, A. a kol. Právo životního prostředí Evropských společenství. Praktický průvodce. Linde, Praha, 2003. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí, 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Macrory, R. Principles of European Environmental Law. The Hague: Europa Law Publishing, 2004.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Ondřej Vícha, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ondřej Vícha, Ph.D.