Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejná správa nemovitostí (VPK / KATNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / KATNE - Veřejná správa nemovitostí, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. právní rámec, struktura resortu ČÚZK2. hlavní zásady - zásada materiální publicity, zásada intabulační, zásada priority a další3. druhy řízení před úřadem, účastníci řízení4. vkladový návrh a přílohy k němu, přezkumná činnost úřadu, druhy rozhodnutí5. opravné prostředky a žaloby, rozhodovací činnost soudu6. řízení o opravě chyby, správní delikty - porušení pořádku na úseku katastru a porušení pořádku na úseku zeměměřictví

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvují tento kurz, získají přehled zejména o problematice katastru nemovitostí s ohledem na veřejnoprávní aspekty úpravy.

Literatura

Šustrová, D. "Stará" zástavní práva a jejich výmaz z katastru nemovitostí. Ad notam 1/2012 str. 15. Olivová, K. Byty a katastr nemovitostí. Linde, Praha, 2008. Šustrová, D. Co nového přinese novela zákona o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, Ad notam 6/2011, str. 30. Trajer, V. Katastr nemovitostí. ASPI Wolters Kluwer, 2006.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, plněn úkolů, prokázání požadovaných znalostí v rozsahu stanovených témat.

Garant

JUDr. Daniela Šustrová