Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo životního prostředí 1 (VPK / NPŽP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / NPŽP1 - Právo životního prostředí 1, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Ochrana životního prostředí a její nástroje, úloha práva v ochraně životního prostředí. Vývoj problematiky v mezinárodním, komunitárním a národním měřítku. Koncept udržitelného rozvoje.2. Právo životního prostředí - základní pojmy, předmět, systém, prameny.3. Principy práva životního prostředí.4. Ústavní základy práva životního prostředí v ČR.5. Nástroje ochrany životního prostředí6. Koncepční nástroje ochrany životního prostředí, SEA7. Administrativní nástroje ochrany životního prostředí8. Ekonomické nástroje ochrany životního prostředí9. Informovanost o životním prostředí (informační nástroje)10. Právní odpovědnost v oblasti ochrany životního prostředí. Sankční nástroje.11. Role soudů v ochraně životního prostředí12. Přehled a systematika zvláštní části práva životního prostředí

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvují tento kurz, získají znalosti a dovednosti potřebné k aplikaci zvláštních úprav práva životního prostředí, s nimiž se budou v rámci své právní praxe setkávat nejčastěji.

Literatura

Pekárek, M., Jančářová, I. Právo životního prostředí - I. díl. MU, Brno, 2002. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí. 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Damohorský, M. a další. Sbírka praktických příkladů z práva životního prostředí. ASPI, Praha, 2004. časopisy: České právo životního prostředí aj. Kraemer, L. EC Environmental Law. 6th edition. Cambridge University Press, 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích, plnění úkolů stanovených vedoucím semináře a splnění zápočtového testu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Magdaléna Peterková, Ph.D.JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.JUDr. Ondřej Vícha, Ph.D.