Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo životního prostředí 2 (VPK / NPŽP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / NPŽP2 - Právo životního prostředí 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Územní plánování2. Územní rozhodování3. Stavební řád4. Posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) obecně a ve vazbě na procesy podle stavebního zákona5.-6. Ochrana přírody a krajiny7. Ochrana půdy8.-9. Ochrana vod10.-11. Nakládání s odpady12. Ochrana ovzduší, ochrana před hlukem13. Hospodaření s energií

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvují tento kurz, získají znalosti a dovednosti potřebné k aplikaci zvláštních úprav práva životního prostředí, s nimiž se budou v rámci své právní praxe setkávat nejčastěji, a k analýze a řešení nejběžnějších problémů z oblasti práva životního prostředí.

Literatura

Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí. 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Damohorský, M. a další. Sbírka praktických příkladů z práva životního prostředí. ASPI, Praha, 2004. časopisy: České právo životního prostředí aj. Kraemer, L. EC Environmental Law. 6th edition. Cambridge University Press, 2003.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.