Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné zakázky (VPK / NVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / NVZ - Veřejné zakázky, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Právní úprava veřejných zakázek a vymezení základních institutů. Druhy veřejných zakázek a problematika hodnoty veřejné zakázky.2. Zadavatel, zásady postupu zadavatele a zadávací řízení. Kvalifikace veřejných zakázek v teoretické rovině.3. Proces posouzení zadávacího řízení. Hodnocení, výběr a ukončení zadávacího řízení.4. Zvláštní postupy v zadávacím řízení. Pravidla komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem, lhůty užívané v řízení o veřejných zakázkách.5. Ochrana proti nesprávnému postupu zadavatele. Analýza vybraných judikátu z oblasti veřejných zakázek I.6. Analýza vybraných judikátů z oblasti veřejných zakázek II. Zadání simulovaného případu k veřejným zakázkám - vyhlášení veřejné zakázky.7. Pokračování simulovaného případu - posuzování návrhů a výběr nejvhodnější nabídky a ukončení zadávacího řízení - uzavření smlouvy

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Ochrana, F. Hodnocení veřejných projektů a zakázek. Třetí přepracované a aktualizované vydání. ASPI, Praha, 2004. Ochrana, F. Zadávání, hodnocení a kontrola veřejných zakázek (ekonomická analýza). Ekopress, Praha, 2008. Raus, D. Zadávání veřejných zakázek - Judikatura s komentářem. Wolters Kluwert, Praqha. Krutáková, L., Kruták, T. Zákon o zadávání veřejných zakázek s komentářem a příklady. 2. Aktualizované vydání. ANAG, Olomouc, 2013.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Mgr. Lenka Veselá, Ph.D.