Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální zabezpečení OSVČ (VPK / OSVČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / OSVČ - Sociální zabezpečení OSVČ, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Osoba samostatně výdělečně činná - pojem, postavení v systému sociálního zabezpečení.2. Povinnosti a odpovědnost OSVČ v sociálním zabezpečení.3. OSVČ a důchodové pojištění - právní úprava.4. OSVČ a důchodové pojištění - řešení praktických příkladů.5. OSVČ a nemocenské pojištění - řešení praktických příkladů.6. OSVČ a zdravotní pojištění - řešení praktických příkladů.

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvovali tento předmět, budou znát práva a povinnosti OSVČ v systému sociálního zabezpečení a budou schopni uplatnit praktické dovednosti.

Literatura

Trnková. L. - Ženíšková, M. Pojistné na sociálním zabezpečení a zdravotní pojištění zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných k 1. 1. 2009. 13. aktualizované vydání. ANAG, Olomouc, 2009. Ženíšková, M. Nemocenské pojištění s komentářem a příklady od 1. 1. 2009. ANAG, Olomouc, 2009. odborné časopisy Právo a zaměstnání (podnikání a zaměstnání), Sociální politika a právo, Národní pojištění.

Požadavky

Kolokvium- docházka do seminářů - povolena jedna absence, další nutno nahradit písemným zpracováním příkladu- písemný test

Garant

JUDr. Gabriela Halířová, Ph.D.