Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poplatkové právo (VPK / PP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / PP - Poplatkové právo, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Úvod do poplatkového práva. Poplatkové právo a jeho vztah k jiným právním odvětvím. Ústavněprávní základy poplatkového práva.2. Systém plateb poplatkového charakteru. Soudní poplatky. Správní poplatky.3. Místní poplatky I.4. Místní poplatky II.5. Ekonomické nástroje ochrany životního prostředí. Poplatky na úseku ochrany vod a ovzduší a poplatky spojené s nakládáním s odpady. Poplatky na úseku ochrany půdy, lesa a poplatky spojené s důlní činností.6. Poplatky za užívání pozemních komunikací. Ostatní platby poplatkového charakteru. Shrnutí problematiky.Témata seminářů:1. Úvod do poplatkového práva2. Soudní a správní poplatky3. Místní poplatky I.4. Místní poplatky II.5. Poplatky k ochraně životního prostředí6. Ostatní platby poplatkového charakteru

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k orientaci v problematice poplatkového práva a ostatních plateb poplatkového charakteru.

Literatura

Pelc, V. Místní poplatky. Praja: Linde, 2008. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí, 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Kobík, J. Správa daní a poplatků s komentářem. Anag, Olomouc, 2007. Kadečka, S. Zákon o místních poplatcích. C. H. Beck, Praha, 2004. Zákony v aktuálním znění dle témat seminářů.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Michael Kohajda, Ph.D.JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Michael Kohajda, Ph.D.