Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní regulace médií (VPK / PRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / PRM - Právní regulace médií, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Média jako předmět právní úpravy. Nástroje regulace médií. Regulace přístupu.3. - 4. Regulace obsahu (zejména s ohledem na požadavek objektivity a vyváženosti a požadavek ochrany zdravého vývoje dětí a mladistvých).5. - 6. Regulace obsahu s ohledem na ochranu osobnostních práv.

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvovali tento předmět, budou znát právní podmínky pro zahájení vydávání periodického tisku a provozování rozhlasového a televizního vysílání a budou schopni z právních hledisek posoudit přípustnost či vhodnost mediálních obsahů.

Literatura

Audiovizuální mediální služby na vyžádání, Právní rozhledy, 10/2011, 19. ročník, C. H. Beck, ISSN 1210-6410, str. 350-356. Pouperová, O. Regulace médií. Praha, 2010. Sládeček, V., Pouperová, O. a kol. Správní právo. Zvláštní část. Leges, Praha, 2011.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, plnění domácích úkolů, prezentace na zadané téma, prokázání požadovaných znalostí v rozsahu stanovených témat.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Olga Pouperová, Ph.D.