Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo životního prostředí 1 (VPK / PŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / PŽP - Právo životního prostředí 1, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Ochrana životního prostředí a její nástroje, úloha práva v ochraně životního prostředí. Vývoj problematiky v mezinárodním, komunitárním a národním měřítku. Koncept udržitelného rozvoje.2. Právo životního prostředí - základní pojmy, předmět, systém, prameny.3. Principy práva životního prostředí.4. Ústavní základy práva životního prostředí v ČR.5. Nástroje ochrany životního prostředí6. Koncepční nástroje ochrany životního prostředí, SEA7. Administrativní nástroje ochrany životního prostředí8. Ekonomické nástroje ochrany životního prostředí9. Informovanost o životním prostředí (informační nástroje)10. Právní odpovědnost v oblasti ochrany životního prostředí. Sankční nástroje.11. Role soudů v ochraně životního prostředí12. Přehled a systematika zvláštní části práva životního prostředí

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické znalosti.

Literatura

Pekárek, M., Jančářová, I. Právo životního prostředí - I. díl. MU, Brno, 2002. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí. 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Damohorský, M. a další. Sbírka praktických příkladů z práva životního prostředí. ASPI, Praha, 2004. Kraemer, L. EC Environmental Law. 6th edition. Cambridge University Press, 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích, plnění úkolů stanovených vedoucím semináře a splnění zápočtového testu.

Garant

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.