Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo životního prostředí 2 (VPK / PŽP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / PŽP2 - Právo životního prostředí 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Územní plánování.2. Územní rozhodování.3. Stavební řád.4. Posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) obecně a ve vazbě na procesy podle stavebního zákona.5. - 6. Právní úprava ochrany přírody a krajiny.7. Právní úprava ochrany půdy.8. - 9. Právní úprava ochrany vod.10. - 11. Právní úprava nakládání s odpady a obaly.12. Právní úprava ochrany ovzduší, ochrana před hlukem.13. Hospodaření s energií.

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvují tento kurz, získají znalosti a dovednosti potřebné k aplikaci zvláštních úprav práva životního prostředí, s nimiž se budou v rámci své právní praxe setkávat nejčastěji, a k analýze a řešení nejběžnějších problémů z oblasti práva životního prostředí.

Literatura

časopisy: České právo životního prostředí aj. Kraemer, L. EC Environmental Law. 6th edition. Cambridge University Press, 2003. Pekárek, M., Jančářová, I. Právo životního prostředí - I. díl. MU, Brno, 2002. Kružíková, E., Adamová, E., Komárek, J. Právo životního prostředí Evropských společenství. Linde, Praha, 2003. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí, 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. relevantní právní předpisy v platném znění (relevant legal acts). Sbírka nálezů a usnesení Ústavního soudu. C. H. Beck, Praha. Damohorský, M. a další. Sbírka praktických příkladů z práva životního prostředí. ASPI, Praha, 2004. Sbírka rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Aspi Publishing.

Požadavky

Předmět je zakončen písemnou zkouškou, kterou mohou studenti absolvovat za těchto podmínek:- aktivní účast na seminářích (max. 1 absence)- vypracování seminárního úkolu

Garant

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.