Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní právo hmotné - zvláštní část (VPK / SPHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / SPHZ - Správní právo hmotné - zvláštní část, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Úvod do problematiky předmětu, správní právo, zvláštní část a jeho věcné úseky.2. Veřejná správa na úseku školství, školství primární, sekundární, terciární.3. Právní postavení vysokých škol.4. Veřejná správa na úseku zdravotnictví.5. Veřejné zdravotní pojištění. Komory. Lázeňství.6. Správa policie , Policie ČR.7. Správa na úseku kultury. Péče o kulturní památky.8. Správa stavební, územní plánování.9. Správa stavební, stavební řád.10. Správa stavební a institut vyvlastnění.11. Vnitřní správa, věci osobního stavu.12. Pobyty cizinců na území ČR.

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvují tento kurz, získají orientační znalost právní úpravy vybraných resortů úseků veřejné správy v ČR.

Literatura

Sládeček,V., Pouperová, O. a kol. Správní právo - zvláštní část. Praha: Leges, 2014.

Požadavky

Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Dalimila Gadasová, Dr.

Vyučující

JUDr. Dalimila Gadasová, Dr.