Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní právo trestní (VPK / SPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / SPT - Správní právo trestní, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Úvod do správního práva trestního2. - 3. Zásady správního trestání4. Správněprávní odpovědnost5. Správní delikt - charakteristika a kategorizace6. Odpovědnost za přestupek a prvky skutkové podstaty přestupku7. Sankce za přestupek a ochranná opatření8. - 9. Řízení o přestupcích10. Správní delikty právnických osob a správní delikty podnikajících fyzických osob11. - 12. Jiné správní delikty fyzických osob; správní disciplinární delikty; správní pořádkové deliktyTémata seminářů:1. - 2. Odpovědnost za přestupky3. - 4. Přestupkové řízení5. - 6. Odpovědnost za delikty právnických osob7. - 8. Odpovědnost za delikty podnikajících fyzických osob9. - 10. Odpovědnost za jiné delikty fyzických osob11. - 12. Odpovědnost za disciplinární delikty; odpovědnost za pořádkové delikty

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvovali tento předmět, získají znalosti a dovednosti nezbytné k orientaci v právní úpravě správního trestání; budou schopni správně posoudit práva a povinnosti osoby z hmotněprávního hlediska i řádně provést správní řízení ve věci v pozici správního orgánu nebo v pozici zástupce efektivně hájit zájmy jednotlivce v těchto řízeních.

Literatura

Mates, P. a kol. Zásady správního práva trestního. 4. vydání. C. H. Beck, Praha, 2008. Horzinková, E., Čechmánek, B. Přestupky a správní trestání. Eurounion, Praha, 2008.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Lucia Madleňáková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Lucia Madleňáková, Ph.D.JUDr. Martin Škurek, Ph.D.