Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví (VPK / ÚČET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / ÚČET - Účetnictví, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Účetnictví v systému podnikové informatiky2. Kalkulace, členění, zásady a funkce účetnictví3. Majetek ekonomického subjektu4. Odpisy, formy, zásady, metody odpisování5. Oběh účetních dokladů6. Daňová evidence7. Počáteční rozvaha8. Principy podvojného účetnictví, složky9. Základní okruhy účtování10. Základní okruhy účtování11. Specifické okruhy účtování12. Specifické okruhy účetnictví13. Účetní závěrka, analýza účetních výkazůTémata seminářů:1. Zápisy v daňové evidenci2. Výpočty odpisů3. Sestavení počáteční rozvahy4. Účtování zadaných účetních případů ze základních okruhů5. Účtování zadaných účetních případů ze specifických okruhů

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k orientaci v institutech a v základních operacích v účetnictví.

Literatura

Rymeš, J. Podvojné účetnictví pro podnikatele. Grada Publishing, Praha, 2001. Zlámal, J. Základy účetnictví pro právníky. VUP Olomouc, 2000.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a absolvování zápočtového testu.

Garant

JUDr. Mgr. Lenka Veselá, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Mgr. Lenka Veselá, Ph.D.