Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejná správa v ochraně kultur. památek (VPK / VSOKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPK / VSOKP - Veřejná správa v ochraně kultur. památek, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Správa kultury jako odvětví veřejné správy2. Organizace veřejné správy v rámci ochrany kulturních památek3. Státní památková péče4. Vlastník kulturní památky, práva a povinnosti5. Speciální ochrana národních kulturních památek6. Regulace obchodu s předměty kulturní hodnoty

Získané způsobilosti

Studenti, kteří absolvovali tento předmět, budou znát právní úpravu ochrany kulturních památek. Budou se orientovat v tom velkém množství právních předpisů, které tuto problematiku upravují.

Literatura

Jurníková, J. a kol. Správní právo - zvláštní část. MU, Brno, 2004. Sládeček, V., Pouperová, O. a kol. Správní právo. Zvláštní část. Leges, Praha, 2011.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Monika Horáková, Ph.D.